Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Att bära barn i olika kulturer

Igår så svarade jag på lite frågor angående att bära barn på min Instagram , allt finns sparat under höjdpunkten ”Bära barn” om man vill läsa. I storyn använde jag mig av bilder på bärande i olika kulturer och det var några som frågade om jag kunde berätta mer om bilderna. De är tagna från den här artikeln där det också står mer om varje bild. Om man är intresserad av bärande och barnuppfostran i olika kulturer så kan jag också varmt rekommendera kontot @vildabarn på Instagram.

Annons

 

Här kommer några bilder från artikeln om bärande i olika kulturer

 

Annons

Annons

Annons

4 kommentarer till “Att bära barn i olika kulturer”

 1. Tina skriver: 20 oktober, 2019

  Hej Asabea! Först och främst vill jag tacka för en intressant och informativ blogg/Instagram. Jag upptäckte din Instagram för ungefär ett år sedan och har följt dig sedan dess. Nu är jag dessutom gravid i v 11, så att ta del av det du skriver känns mer aktuellt än någonsin!☺️

  Jag har några orosmoment som jag försöker släppa, men som tyvärr hänger med. Vill inte riktigt ta det med min barnmorska på vårdcentralen då det känns som fjantiga saker att oroa sig för, men oron tar liksom över förståndet ibland.

  1. Jag oroar mig för hur bebisen eventuellt påverkas av att jag håller på mycket med min telefon och utsätter kroppen för strålning. Försöker ha på flygplansläge när jag har telefonen i fickan, men får alltid dåligt samvete när jag ligger och scrollar på insta eller kollar Youtubeklipp. Har du tagit del av någon information gällande detta?

  2. En annan sak jag oroat mig för är om bebisen kan påverkas av utrustningen som finns i säkerhetskontrollen på flygplatser. Flög nyligen från Ungern och fick stå i en sån där scanner, och kontrollanten undersökte även min kropp och mage med en handscanner. Tänkte inte på det i stunden men fick sådan ångest efteråt.

  3. En sista sak jag nojar över är maten som jag åt i Ungern. Jag undvek såklart det vanliga, som jag även undviker hemma, men åt tex sallad på restaurang och drack cappuchino på café. Nu läser jag att salladen utomlands kan vara sköljd i dåligt vatten och att mjölken i kaffet kan vara opastöriserad. Behöver jag vara orolig tror du?

  Som du märker är jag ett nojigt förstagångspreggo som är extremt rädd för att göra något fel. Skulle vara så tacksam om du tog dig tid att svara. Kram till dig!?


  1. asabea skriver: 25 oktober, 2019

   Hej!! Jag förstår dig 100% man är så orolig när man bär på ett litet liv. Det är inte så konstigt.

   1. Jag känner inte till några studier kring det och det lär inte finnas några långtidsstudier då smartphones är relativt nya. Men du kan trösta dig med att I PRINCIP alla gravida i landet har och använd det en smartphone och vi föder fortfarande friska barn. Men att minska skärmtid har många fördelar så klart så det är inte fel att stänga av den ibland 🙂
   2. Strålning bör undvikas så gott det går men jag skulle inte noja över att du gått igenom en säkerhetskontroll.
   3. Såklart ska man undvika sånt som kan innehålla skadliga bakterier men om du själv inte känt av några symtom som magsmärtor tex skulle jag vara ganska lugn här med, mjölken var förhoppningsvis uppvärmd också vilket dödar en del bakterier.

   Kram!


 2. Lindalhsmaskiner.se skriver: 21 oktober, 2019

  Lite skillnad jämfört med våra ergonomiska bärselar i västvärlden.


  1. asabea skriver: 25 oktober, 2019

   ja Men det verkar gå bra att bära på många olika sätt. I Ghana i Västafrika där min mamma är ifrån och alla kvinnor bär sitt barn på ryggen så har de inte mer ryggproblem än här, skulle säga tvärtom, de är rakryggade och steka långt upp i åren generellt. Och då bär de inte sällan på huvudet också.


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/amning/colostrum-det-flytande-guldet/