Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Vad O har fått smaka den här veckan

Det här är kanske inte så intressant om man inte har barn i prick samma ålder som mig, men för den lilla grupp som börjar introducera mat och nya smaker just nu så kanske lite inspiration är uppskattat. Det blir en dagbok för mig dessutom av vilka smaker jag introducerat Lilla O för. Det handlar just om smaker, han äter inga stora mängder utan övar på att äta själv från sked och med händerna och lär känna maten med sina olika sinnen.

Annons

Den här veckan har han smakat:

Avokado, champinjon, vårlök, scharlottenlök, morot, mango, ingefära, vitlök, nötkött, chiafrön, kokosmjölk, pasta, lax, torsk, dill, citron, zucchini, gröt, bröd, ost, ägg och banan.

Annons

Jag varierar med att ge råvaror precis som de är och tillagade i rätter. Min ambition är att O ska få en modifierad version av allt vi äter. Jo juste, jag fick två tips angående chiafrön när jag la upp att jag gett det i form av chiapudding och det var dels att krossa fröna först för att tillgodogöra näringen, samt att rulla avokado, och annat som annars lätt glider ur händerna på barn, i chiafrön.

 

Annons

Annons

 

Kommentarer till “Vad O har fått smaka den här veckan”

  1. Em skriver: 23 februari, 2021

    Hej, min son är i samma ålder som din. Så för mig är detta intressant 😄 Om, alltså bara om, du har tid nån dag, skulle du kunna göra video när du introducerar olika mat till honom? Alltså typ när han sitter och grejer med maten och stoppar i mun. Jag har testat med min men tycker han har väldigt svårt att få till det (vet inte om det kanske påverkas av stramt tungband, har fått remiss till önh för ev klipp). Är mitt första barn så jag vet inte vad som är ”normalt” när bebisen börjar med plockmat. Har försökt hitta videos men har inte hittat nått bra än.


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/barn/bim-bim-bebis/