Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Amma ute i kylan

Apropå att bära ute som jag skrev om i förra inlägget så får jag även många som skriver till mig lite oroligt när det ser mig amma ute i kylan. Oron beror på rädsla för mjölkstockning. Där tror jag vi alla är olika känsliga bara. Jag är inte känslig för mjölkstockning och det har gått bra att amma i alla väder, så det är inget jag oroar mig för. Man behöver känna efter lite själv vad som funkar. Jag ammar dessutom korta stunder, för att min son är sån, vi ammar bara några minuter oftast så jag hinner inte bli särskilt kall. Om jag vet att jag kommer behöva amma utomhus när det är kallt så klär jag mig också därefter. Till exempel i den här amningspolon jag har på bilden så blir bröstet inte särskilt exponerat och jag håller mig varm.

Annons

Annons

När det inte är riktigt lika kallt så tänker jag inte så mycket på mina kläder. Ammar när det behövs bara.  Här blev det en gående amning bärande i armarna när jag var med min kille och L för vi hade inte sjalen med oss tror jag och Lilla O vart grinig och trött i vagnen. Amma i rörelse är generellt väldigt smidigt sätt att lugna ett oroligt barn tycker jag.

Annons

Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/barn/bara-i-sjal-pa-vintern/